Pelletes

A pellet tűzterek a tiszta és komfortos fűtési megoldások eszközei. Nem csak a hőfok szabályozása automatikus, hanem az adagolás és a begyújtás is.

A pellet egy tartályban helyezkedik el, ahonnan egy csiga segítségével automatizált rendszeren keresztül az égéstérbe jut. A begyújtásért egy úgynevezett izzító gyertya felelős, amely forró levegő segítségével végzi a tüzelőanyag meggyújtását. Egy központi egység szabályozza a felhasznált tüzelőanyag, valamint a beáramló levegő mennyiségét, ezáltal maximális hatásfokot ér el. Egy ilyen pelletes készülék megfelelő radiátorokkal összekötve alkalmas lehet a teljes laktér fűtésére.

Pellet kályha beépítése kitünő választás olyan helyen is, ahol nincs vezetékes gáz kiépítve, de szertnének egy tiszta és autómatikus fűtési módot. A begyújtás és a hőfok szabályozása is gombnyomásra történik.

 

Mi a pellet?

A pellet 100%-ig természetes alapanyagokból készülő granulátum. Fűrészporból és darált faforgácsokból préselik össze nagy nyomáson, kötőanyagként csupán a fában megtalálható lignin szolgál. Az égése során csak annyi szén-dioxidot bocsát ki, amennyit a fa élete során magába épített (szén-dioxid semleges), így globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagokat, valamint nem járul hozzá az üvegházhatáshoz. Megújuló energiaforrásként nem fenyeget az a veszély, hogy esetleg elfogy, szemben a fosszilis energiaforrásokkal. A pellet külseje sima, fényes, hosszrepedésektől mentes, 6-8mm-es átmérőjű, de néha előfordul 4-5mm ill. 10mm-es átmérőjű pellet is. A pellet maximális hosszát 45-50 mm-ben határozták meg. Minimális méret nincs megkötve. Ezt a tüzelőanyagot töltik aztán a pelletes készülékekbe.

A pelletes kandallók működési elve:

A pellet a készülékben lévő csiga segítségével (amit motor hajt) eljut a tartályból az égéstérbe. A meggyújtás az izzító gyertya általi felhevült levegővel történik. Az égéstermék a füstgázventilátor segítségével távozik a füstcső csatlakozón keresztül. A tüzelőanyag és az égési levegő mennyiségét a központi egység szabályozza, a minél magasabb égési hatásfok és a optimális működés érdekében. Az egész teljesen automatikus, odafigyelést nem igényel, hasonlóan a gázkazánokhoz.Egyes pelletes készülék radiátorokra rákötve a komplett épület fűtését is ellátja.Indirekt tárolóval összekötve a használati melegvíz előállítása is meg van oldva.A rendszer teljesen automatikus, nem igényel felügyeletet és rendszeres kezelést, csupán a tüzelőanyag tartályba történő töltéséről kell gondoskodnunk.

A pellet kizárólag természetes alapanyagokból készül, melyek a fafeldolgozás során melléktermékként visszamarad. Ezeket a hulladékanyagokat préselik össze nagy nyomáson, a kötőanyagként pedig a fa természetes anyaga, a lignin szolgál. A pellet fűtés úgynevezett szén-dioxid semleges fűtés, ami azt jelenti, hogy a kibocsátott szén-dioxid mennyisége nem magasabb annál a mennyiségnél, amit a fa élete során magába épített.

 

Pelletes vízköpenyes központifűtéses kandallók

A pellet fűtőanyag és a készülékek modern vezérlése teszi lehetővé a teljesen automatizált működést! A felmelegített vizet keringető szivattyú segítségével juttatja el a radiátorokhoz.
Az égés során keletkezett füstöt kiáramoltatja a készülékből, a fűtőanyag mennyisége alapján, a kályhát teljes egészében elektromos vezérlés működteti, tökéletes égést és hőhozamot garantál.

(1) Fűtőanyag tartály (pellet)
(2) Égetődoboz
(3) Csiga a pellet szállításhoz
(4) Kapcsoló a csiga működtetéséhez
(5) Gyújtógyetya
(6) Hőcserélő füst/víz
(7) Füst cirkuláció 
(8) Füstkivezetés
(9) Égési levegő beszívás
(10) Zárt kiegyenlítő tartály
(11) Kerámia fedlap
(12) Biztonsági szelep
(13) Keringető szivattyú


Pelletes légfűtéses központifűtés

Az elcsatornázható kivitelű pelletes kandallók alkalmasak a megtermelt meleg levegőt a beépített ventillátor segítségével a közeli helyiségekbe is elvezetni!


Árgarancia! Tisztelt érdeklődő mivel nem győzzük minden termékünket beárazni és aktualizálni, ahol nem talál árat arra kérjen árajánlatot. Számíthat rá, hogy a versenytársaink áránál kedvezőbben azt tőlünk leszállítva megkapja.

Edilkamin

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.