Kandalló, mint központi fűtés

Az utóbbi években a kandalló a lakások központi fűtésében is növekvő szerepet kap.

A légfűtéses tűztérrel megépített kandalló is alkalmas több, esetenként távolabbi helyiség fűtésére is. Ekkor a kandalló ventilátor szállítja a meleg levegőt légcsatornában a távolabb eső helyiségbe, ill. elosztóval helyiségekbe. Egyre inkább terjedő megoldás a vízteres tűztérrel megépített kandalló.

Itt a kandalló tűztér dupla falú és víz kering benne mint a kazánban.

A nagy teljesítményű vízteres tűzterekkel akár 200-300 m2-es lakás fűtése is biztonsággal megoldható. Természetesen a tűzterek teljesítményét a lakás méretéhez, hő veszteségéhez kell igazítani, valamint a kémény huzatát is figyelembe kell venni.

A nagyobb teljesítményű készülékeknél az égéshez szükséges levegőt jellemzően külső levegőre kötéssel oldjuk meg.

A vízteres kandalló fűtése jól kombinálható meglévő cirkó gáz fűtéssel, illetve padló- és falfűtéssel. Hőtároló puffer tartály beépítésével a különböző hőforrások ( gáz- vegyes tüzelésű kazán, napkollektor, vízteres kandalló) egymást kiegészítve nagy ellátási biztonsággal, igen gazdaságosan alkalmazhatók.

A kandallós fűtés illesztését meglévő fűtési rendszerbe, kombinált fűtési rendszer megtervezését és kivitelezését is vállaljuk.

Részletes információkat, szakmai anyagokat a Székely Kandalló Kft www.kandallocentrum.hu honlapján megtalálhatók.

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.