A kandallónak is lehet stílusa

A kandallók „ősei” már a XIII. században megjelentek. A nemesi családok gyakran címerükkel díszítették a kandallókat, melyek mérete, gazdag formavilága a tulajdonos rangját is tükrözte. Az évszázadokban a kandallók külső megjelenése folyamatosan változott, tükrözte a kor ízlésvilágát. A reneszánsz idején kőmotívumokkal díszítették, míg a XVIII. Században a rokokó túlzott díszessége és eklektikája volt mérvadó. A mai kor a tűzterek, burkolóanyagok terén számtalan variációra ad lehetőséget.

A tégla, a márvány, a pattintott kő, csempe, a fém vagy az egyszerű vakolt felület mind-mind alternatívát jelent.

A kandallók megjelenésének, stílusának változatossága szinte korlátlan. Kimondhatjuk, nem létezik olyan otthon, melynek hangulatához ne találnánk meg a legmegfelelőbb stílusú kandallót. Ebben a kiválasztási folyamatban támaszkodhat szakembereink díjmentes segítségére.

A napjainkban népszerű kandalló burkolatok, stílusirányzatokban csoportosítva megtalálhatók: www.kandallocentrum.hu honlapon!

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.